fbpx

Amazon fortsätter jobba sig in i Kryptovärlden

E-handelsjätten Amazon doppar fingret djupare in i krypto- och blockchainvärlden när det i går dök upp att man publicerat en annons där man söker anställa en ny chef för att övervaka sin digitala valutastrategi.

Amazon jobbar vidare med egen Kryptovaluta… eller eventuellt med betalningslösningar baserat på Blockchain. Den utannonserade positionen är i alla händelser för en ‘Digital Currency and Blockchain Product Lead’ som “skall jobba för kundernas räkning inom Amazonas betalnings- och finanssystem”. Företagets Payments Acceptance & Experience-team letar efter en “erfaren produktledare” som kommer att arbeta med att utveckla Amazons Digital Currency and Blockchain-strategi och produktkarta. De kommer att behöva arbeta nära team över Amazon för att utveckla färdplanen “inklusive kundupplevelse, teknisk strategi och kapacitet samt lanseringsstrategi.”

Den här personen kommer också att behöva utnyttja sin expertis inom Kryptovaluta och blockchain, distribuerad huvudbok och centralbankens digitala valutor (CBDC) för att “utveckla fallet för de funktioner som ska utvecklas, driva den övergripande visionen och produktstrategin och vinna ledarskapsköp och investeringar för nya funktioner. “

Medan en kandidatexamen är en grundläggande examen föredras MBA eller motsvarande erfarenhet. Det behövs också minst tio års erfarenhet av produkt- eller programhantering, produktmarknadsföring, affärsutveckling eller teknik, samt en djup förståelse för det digitala / kryptovaluta ekosystemet och relaterad teknik, bland andra kvalifikationer.

I Februari kom det ut att Amazon är på väg in i Kryptovärlden

I februari i år uppgav Amazon att de var beredda att utforska världen av “digitala valutor” genom att lansera det som tycktes vara ett Mexikobaserat pilotprojekt.

I en jobbannons för en programvaruutvecklingschef sa deföretaget att det försökte “bygga ett tekniskt team för att bygga innovativa betalningsprodukter för kunder på tillväxtmarknader” och att de “letar efter en ledare som hjälper oss att lansera en ny betalningsprodukt som börjar med Mexiko som vårt första lanseringsland “- en produkt som skulle” göra det möjligt för kunderna att konvertera sina kontanter till digital valuta. “

LÄS OCKSÅ – Amazon Planerar att Lansera en Egen Kryptovaluta artikel från 13 februari 2021.

Aktuella kryptovalutakurser

Följ världens största kryptovaluta kurser här.

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

Se världens 2 500 största Kryptovaluta Kurser Live här.