fbpx

Den 8 november 2023 pratade Adrian Day, grundare och VD för Adrian Day Asset Management, med Michelle Makori, ledande ankare och chefredaktör på Kitco News vid New Orleans Investment Conference 2023. Under intervjun uttryckte Day oro över den amerikanska ekonomins bana mot lågkonjunktur, och anser att den är ”oundviklig” på grund av de försenade följderna av penningpolitikens åtstramning.

Han noterade den historiska sekvensen där lågkonjunkturer följer räntehöjningscykler, och betonade att den genomsnittliga förseningen från början av räntehöjningarna till att lågkonjunkturen börjar sträcker sig över cirka 22 månader. Detta perspektiv indikerar att USA kanske ännu inte helt har brottats med Federal Reserves åtgärder, vilket tyder på en förestående recession.

”Jag tror att en lågkonjunktur är på väg, det är ett godståg på väg mot oss, det har bara inte träffat oss ännu … det är oundvikligt på grund av de eftersläpande effekterna av åtstramningen. Det är allt annat än oundvikligt, det är inbyggt och många tänker, ja du vet att Fed har gjort allt är dramatiska vandringar och vi har inte haft en lågkonjunktur än, därför har vi undkommit det – jag tror att de lever i en fantasivärld.”

Samtidigt varnar Roberth Kiyosaki igen för samma scenario och uppmanar människor att investera i guld, silver och bitcoin.

– Se aktuellt Bitcoin pris här & köp Bitcoin på Avanza eller BingX